zondag 25 september 2011

Succesvolle burendag in de Struintuin




Klik hier voor de andere foto's en filmpjes
Zaterdag 24 september was een geweldige dag voor een Burendag in de Struintuin. De zon had deze zomer voldoende kracht kunnen sparen om nog eens even lekker alles uit de kast te halen en de opkomst van buurtbewonders en liefhebbers van de Struintuin was boven verwachting.

We begonnen de middag met een paar uurtjes onderhoud aan de geurtuin en het snoeien in het hondenuitlaatpaadje, het speelbos en de speelbeek en het opruimen van afval. Nu de Struintuin tot wasdom is gekomen is dat een behoorlijke klus, maar met deze opkomst was dat prima te doen. Vervolgens waren er verschillende activiteiten zoals het maken van geurzakjes met kruiden en bloemen, het bouwen van complexe en ingenieuze bouwwerken met behulp van bamboestokken en elastiek (ook wel bamboestieken genoemd) en het bouwen van een grote hut met vers gesnoeide wilgentenen. Tijdens de werkzaamheden en alle activiteiten werd iedereen door de buurtbewoners Johannes en Karin van den Bent van pannenkoekenhuis De Duivelsberg op overheerlijke pannenkoeken getrakteerd. Op haar ronde langs alle buurtdagactiviteiten in Ubbergen vereerde wethouder Leidy van der Aalst ook de Struintuin met een bezoek. Daarnaast waren vanuit de gemeente Jules Dahlmans en Flip Hatzman in de Struintuin actief.
Jochem Kühnen uit Beek, lid van de vereniging voor gierzwaluwbescherming Nederland, heeft met veel enthousiasme uitleg gegeven over de gierzwaluw en samen met geïnteresseerden gierzwaluwkasten gemaakt. Het is de bedoeling dat de kasten aan huizen in de buurt worden opgehangen en dat de gierzwaluwen volgend jaar een plekje vinden om een nestje te bouwen.

Hierna was het tijd om het gereedschap aan de kant te leggen. Voor buurtbewoner Patrick en ander muzikaal talent uit de buurt het teken om de gitaar erbij te pakken en bekende nummers in te zetten. Ondertussen kon men onder het genot van een smakelijk stukje vlees van de barbecue (met speklappen!) en een drankje nader kennismaken, of als dat niet meer nodig was, even lekker bijpraten. Het was nog lang gezellig en gezien alle positieve reacties zeker voor herhaling vatbaar.

1 opmerking: